Massaal ontvluchtten we ons huis, bonden de gladde ijzers onder of zochten een klein heuveltje om er met de slee vanaf te glijden.

De Karpendonkse Plas was een geliefde plek, evenals de vennetjes in het bos. Een enkeling waagde zelfs via het kanaal de oversteek naar Helmond! Die geluksmomentjes werden vastgelegd. Grappige en ontroerende foto’s vlogen via Facebook aan mij voorbij. Wanneer je niet beter wist zou je denken dat de corona-ellende voorbij was. Helaas, het virus houdt ons nog steeds in haar greep. Ook al noemt Thierry Baudet het nog steeds een onschuldig griepje, dat alleen gevaarlijk is voor oudere mensen met een zwakke gezondheid. Een belachelijke uitspraak. Zelf reken ik me niet tot de kwetsbaarste groep, wanneer we het over de besmetting van het virus hebben, maar wel tot de risicogroep.

Wat me vooral bezighoudt is het feit dat bij velen die de ziekte overwonnen hebben, de nasleep van deze pandemie zo heftig kan zijn. Vermoeidheidsklachten, kortademigheid en het wegvallen van geur- en smaakwaarneming worden als belangrijkste ongemakken genoemd. Ik hoop dan ook dat ik de dans ontspring. Maar hoe doe je dat? Mondkapje op en vaak de handen wassen? De zeer besmettelijke Britse variant houdt de hartafdeling van het Catharina Ziekenhuis in haar greep. Je mag verwachten dat daar alle voorzorgsmaatregelen genomen worden om het virus te weren. Nu de ijspret afloopt is het niet te hopen dat we dit uitje moeten bekopen met een nieuwe uitbraak van besmettingen, want dan hadden we net zo goed carnaval kunnen vieren.

Overigens vierden de ‘echte’ carnaval diehards hun eigen feestje. Zo kwam ik in Heeze een echtpaar tegen dat een optocht realiseerde door aan lange stokken ‘poppen’ van kledingstukken te hangen. Grappig. Februari is bij uitstek de maand om de zomervakantie vast te leggen. Op veel campings en vakantieparken in Nederland kom je bedrogen uit omdat ze al zijn volgeboekt. Voordat ik iets onderneem moet ik eerst gevaccineerd zijn, want alleen dan voel ik me veilig. Afwachten dus.