De Krabbedans, een expositieruimte voor regionale kunstenaars, heeft in de loop der jaren heel wat locaties gehad. In 1967 vierde het museum haar wedergeboorte met een expositie in het gebouw van het Eindhovens Dagblad.
Het museum werd in juli 1964 dakloos door de sloop van de school van meester Krabbendam aan de Keizersgracht. Deze moest verdwijnen in verband met het plan een winkelstraat te maken van de Markt via de Jan van Hooffstraat naar de Kleine Berg. Die winkelstraat kwam er overigens nooit.
De historie van De Krabbedans is bijzonder. De oorsprong ligt in 1947. De directeur van het Van Abbemuseum weigerde kunst van Kunstkring de Kempen te exposeren. Als reactie organiseerde de kring tussen 1950 en 1956 jaarlijks een openluchttentoonstelling recht tegenover het Van Abbemuseum onder de naam ‘Salon des Refugés’. Mede op aandringen van de Academie voor Industriële Vormgeving kreeg de inmiddels opgerichte Stichting Beeldende Kunst Eindhoven een expositieruimte in het oude schoolgebouw aan de Keizersgracht. Het werd, op voorstel van schilder Kees Bol, De Krabbedans genoemd. De eerste expositie was in 1957, de laatste zeven jaar later. Bijna drie jaar was het museum op zoek naar ruimte.Bij de opening van het nieuwe pand van het Eindhovens Dagblad, hoek Grote Berg/Wal, werd De Krabbedans als geschenk aan de Eindhovense burgerij teruggegeven. Men vond het vanzelfsprekend dat Kees Bol, de naamgever van het museum als eerste in de nieuwe ruimte mocht exposeren.
Ruim drie jaar bleef de krant gastheer. In 1971 verhuisde het museum naar het kantongerecht aan het Stratumseind. Hier kende het de meest turbulente periode in haar bestaan. In 1988 verhuisde het naar de Witte Dame en in 2011 opende De Krabbedans haar nieuwe expositieruimte op de hoek Emmasingel/Clausplein. Het leek het museum daarna voor de wind te gaan met onder meer een Designshop met producten van talentvolle regionale ontwerpers. Terwijl er overleg was met de gemeente over het uitzetten van een nieuwe koers viel eind 2012 plotseling het doek en raakte Eindhoven ook dit, vooral voor jong talent belangrijke cultureel centrum kwijt.