In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week een mooi voorgerecht wat niet zou misstaan tijdens de kerstdis: Huevo Frito in een nestje van Kataifi.
Ingrediënten (voor 4 nestjes)
Voor het ei:
- 4 eieren
- 200 ml olie (olijfolie, zonnebloem)
- Zout en peper naar smaak
Voor de saus:
- 250 ml crème fraîche
- 1 citroen (alleen de rasp)
- 2-3 theelepels Tomasu-sambal
Voor het kataifi-nestje:
- Gerookte paprika poeder of cayenne peper
- 200 g kataifi-deeg
Bereidingswijze
Kataifi-nestje:
1. Trek het deeg voorzichtig los met je vingers om de draden luchtig te maken.
2. Neem een handvol kataifi-deeg en vorm een klein nestje door het deeg rond je vingers te wikkelen. Leg dit in een muffinvorm of ovenschaal en zorg dat er een kuiltje in het midden blijft.
3. Bak de nestjes 10-15 minuten in een oven op 180°C totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Crème:
1. Doe de crème fraîche in een kom en voeg de citroenrasp toe (gebruik alleen het gele deel van de schil).
2. Voeg de Tomasu-sambal toe en meng goed. Proef en pas de hoeveelheid sambal aan naar smaak.
3. Schep de saus in een spuitzak of een plastic zakje en knip een klein puntje af.
Ei:
1. Verhit de olie in een kleine bakpan.
2. Breek een ei en laat langzaam in de pan glijden. Bedruip het ei met de warme olie totdat al het eiwit gaar is. Bestrooi met een beetje zout.
3. Haal het ei voorzichtig uit de olie met een schuimspaan. Laat het uitlekken op keukenpapier.
Opmaak van het gerecht
1. Spuit met de saus een gelijkmatige ronde op het bord.
2. Leg een kataifi-nestje in het midden van het bord.
3. Bestrooi het nestje met een snufje gerookt paprikapoeder en voeg een extra eetlepel van de crème toe.
4. Plaats het gepocheerde ei voorzichtig in het nestje.
5. Garneer met verse muntblaadjes voor een frisse touch en wat crème om het gerecht heen.
Eet smakelijk!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo