De Amsterdamse School: buiten Amsterdam zijn niet veel gebouwen en huizen opgetrokken in deze tussen 1910 en 1930 opzienbarende stijl. Eindhoven bezit een pand aan de Markt, inmiddels Rijksmonument, dat in 1924 in opdracht van F. van der Sommen door de Eindhovense architect F. Wolters is ontworpen en in 1925 is gebouwd als bovenhuis.
De begane grond moest volgens de opdrachtgever fungeren als magazijn. Dat is nu nog te zien. Deuren domineren de begane grond aan de Markt: een deur voor de toegang tot het bovenhuis en een dubbele deur voor het magazijn dat diep in het perceel doordrong. Ooit stond hier een poort en daarachter een open ruimte. Vandaar dat het huis voor smal is, nog net iets meer dan 3 meter breed. De voorgevel is te zien, zij- en achtergevel zijn onttrokken aan het gezicht.
De stijl van de Amsterdamse School kenmerkte zich door het gebruik van baksteen met welvende vormen, uitstulpingen en oog voor details. Voor het uiterlijk van het gebouwde was dus veel aandacht. We zien dat aan het metselwerk, maar ook in de welvende raampartijen die in de bovenlichten die typerende laddervensters hebben van de Amsterdamse School. Ook de torenachtige uitbouw met daaraan een lange vlaggenmast is kenmerkend voor deze stijl.
Het pand telt acht vertrekken over drie verdiepingen: huiskamer, zitkamer, keuken en bijkeuken, vier slaapkamers en op de bovenste verdieping een logeerkamer en een dienstbodenkamer. Het bovenhuis is korter dan het magazijn en dijt links naar achteren uit. Rechts en achter heeft het een zij- en achtergevel met ramen en een deur naar het platte dak van het magazijn. De begrote bouwkosten bedroegen 13.000 gulden.