In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo! Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: een supergemakkelijk recept voor gevulde eieren!

Ingrediënten voor 4 eieren

- 4 grote eieren

- 2 eetlepels volle yoghurt

- Zout naar smaak

- Peper naar smaak

- Vadouvan vlokken voor garnering

- Takje waterkers, voor garnering

Instructies

1. Kook de eieren gedurende 5 minuten. Haal de eieren van het vuur en leg ze in een kom met ijswater om af te koelen, dit maakt het pellen van de eitjes gemakkelijker.

2. Zodra de eieren zijn afgekoeld, pel je ze voorzichtig. Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit.

Plaats de dooiers in een kom.

3. Prak de eierdooiers met een vork in een zeef. Voeg de yoghurt, zout, vadouvan zout en peper toe aan de geprakte dooiers. Meng tot het mengsel glad en romig is. Proef en pas de kruiden naar smaak aan. Leg de gehalveerde eiwitten op een bord.

4. Vul met een lepel elk stukje eiwithelft met het dooiermengsel.

5. Bestrooi een snufje vadouvan zout over de gevulde eieren. Voeg een paar zoutvlokken toe voor extra textuur en smaak.

6. Garneer ten slotte met een takje waterkers.

Geniet van je heerlijke en gemakkelijk gevulde eieren!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo