EINDHOVEN - Merijn Gijsbers, eigenaar van de Eindhovense koffieschool het Koffiegenootschap, behaalde dinsdag 22 november de finale van het Dutch Barista Championship 2017. Slechts zes koffieprofessionals gaan door na de voorrondes en maken kans op de ultieme titel; Nederlands Baristakampioen.
De finale vindt plaats tijdens The Amsterdam Coffee Festival, 11 maart 2017 in de Westergasfabriek. De kampioen zal Nederland vertegenwoordigen op het World Barista Championship in Zuid Korea.De opdracht lijkt simpel: in 15 minuten vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature drinks bereiden. Ieder detail moet perfect zijn, de techniek, de smaak en de presentatie. Met acht juryleden die de deelnemers op de vingers kijken en iedere druppel en ieder woord beoordelen, zijn stalen zenuwen vereist.Merijn heeft zich maanden voorbereid op de voorronde en werkt de komende maanden met zijn team verder om zijn presentatie te perfectioneren. Zijn favoriete onderdeel is de Signature Drink, waar hij onder andere peer in verwerkt. Dit perensap komt van de Philips Fruittuin in Eindhoven. Met de naam van zijn Signature Drink, ‘Lichtbulbs in Costa Rica, verwijst Merijn losjes naar de voor Eindhoven zo bekende peervormige Philips gloeilamp.