We hebben nog ruim een week tot de kerst, dus denk alvast eens na wat je gaat serveren of misschien heb je dat al gedaan. Hierbij nog wat tips van de Lampegatse Chef Kok voor een geslaagd kerstmenu.

Er zijn zoveel mooie producten in de winkel te koop die het je makkelijk maken om iets moois en lekkers klaar te maken. Iedereen zal onder de indruk zijn van jouw kookkunsten. Wel even nog wat extra tips:

Dek de tafel gezellig; dit kan al de avond van tevoren.

Zet sfeermuziek op (doe dit al in de ochtend, dat werkt namelijk nog relaxter).

Ga geen dingen maken die je nog nooit zelf gemaakt hebt. De kans is groter dat het dan fout gaat, zeker omdat je onder ‘kerstdruk’ werkt. Wil je toch iets nieuws en speciaals maken? Oefen dan eerst een keer op je gemak.

Stel vooraf je kerstmenu samen. Let op dat je iets maakt met ingrediënten die iedereen lust en mag hebben. Anders moet je weer extra gerechten maken en je hebt het toch al druk genoeg.

Maak een dezer dagen op je gemak een boodschappenlijstje en ga eens kijken of je al iets in huis kan halen, zodat je niet misgrijpt. Check ook de openingstijden van de supermarkt en ga heel vroeg. Dan ben je voor de grote drukte alweer weg.

Als je recepturen gaat gebruiken, kopieer deze dan en doe ze in een hoesje. Als er op geknoeid wordt, kun je dat er gewoon afvegen.

Als je groente hebt, maak deze een dag van tevoren schoon.

Te weinig ruimte in de koelkast? Zet de drank lekker buiten: het is koud genoeg.

Je bent met kerst de gastvrouw of -man, dus geniet zelf ook. Als je hulp nodig hebt in de keuken dan gewoon vragen. Iedereen vindt het gezellig om je te helpen.

Nog op zoek naar inspiratie? Op mijn Facebookpagina ‘Lampegatse Chef Kok’ staan nog leuke en lekkere gerechten die niet moeilijk te maken zijn.

Ik wens jullie allemaal een stress-vrij kerst toe, en een gezond 2024 met veel kookplezier!

Salaai!!

Lampegatse Chef Kok