In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Deze week een heerlijk toetje wat je ook zeker tijdens kerst kunt serveren: chocolademousse met krokant filodeeg.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Chocolade mousse:

- 2 verse eieren

- 50 gr suiker

- 165 gr pure chocolade

- 33 ml slagroom

- 250 ml slagroom

- 10 ml kersenlikeur (optioneel)

Krokant filodeeg:

- 6 vellen filodeeg

- 75 gr suiker

- 75 ml water

- 10 gr walnoten

- Poedersuiker

Extra benodigdheden:

- Spuitzak

- Bakpapier

Bereidingswijze

Chocolademousse:

1. Hak de chocolade fijn en doe dit samen met 33 ml slagroom in een hittebestendige kom. Smelt dit au bain-marie of op laag vuur, al roerend tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen.

2. Scheid de eieren in eidooiers en eiwitten. Klop de eidooiers met 25 gr suiker luchtig. Meng dit voorzichtig door het gesmolten chocolademengsel. Klop de eiwitten met de resterende 25 gr suiker tot stijve pieken.

3. Klop de 250 ml slagroom lobbig en meng hier optioneel de kersenlikeur door.

4. Spatel eerst de slagroom door het chocolademengsel. Voeg vervolgens het eiwitschuim in delen toe en spatel voorzichtig tot een luchtige mousse.

5. Schep de mousse in een spuitzak en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Krokant filodeeg:

1. Breng 75 gr suiker en 75 ml water aan de kook in een pannetje tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.

2. Snijd de filodeegvellen in repen van 20x5 cm.

3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

4. Bestrijk een reep filodeeg met het suikerwater en leg er een tweede reep bovenop. Kwast ook deze in en herhaal met een derde reep.

5. Dek de filodeeg lagen af met een tweede vel bakpapier en leg er een bakplaat of gewicht op.

6. Bak in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 6-8 minuten tot ze goudbruin en

krokant zijn. Laat afkoelen.

Serveren

Neem een krokante filodeeglaag en spuit een mooie streep chocolademousse eroverheen. Leg er een tweede filodeeglaag op en spuit opnieuw mousse. Eindig met een derde filodeeglaag als bovenkant. Garneer eventueel met poedersuiker, geschaafde chocolade en walnoten.

Smakelijk en fijne kerstdagen!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo