In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Courgette rolletjes als borrelhap!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- 100 g prosciutto (dunne plakjes)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Olijfolie (om in te vetten)
- Peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Snijd met een dunschiller of mandoline lange, dunne plakken van zowel de gele als de groene courgette. Bestrooi de plakken licht met zout en laat ze 5 minuten liggen zodat het vocht vrijkomt. Dep ze droog met keukenpapier.
2. Leg een plak courgette plat neer. Leg hier een stukje prosciutto op, gevolgd door een snufje geraspte Parmezaanse kaas, en rol de courgette op. Herhaal dit met de rest van de courgette plakken.
3. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en plaats de rolletjes naast elkaar in de schaal.
4. Strooi nog wat extra geraspte Parmezaan over de rolletjes. Voeg naar smaak een beetje peper toe.
5. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de courgette rolletjes in ongeveer 15-20 minuten tot de kaas gesmolten is en de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
6. Serveer warm als voorgerecht, bijgerecht of borrelhapje met lekker zuurdesem.
Smakelijk eten!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo