In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week geen gerecht, maar een after dinner cocktail: de Espresso Martini.
Ingrediënten (voor 1 Espresso Martini)
- 50 ml espresso
- 50 ml Kahlúa
- 45 ml Grey Goose wodka (uit de vriezer)
- Koffieboontjes
- IJsblokjes
Bereidingswijze
Bij Zarzo gebruiken we Single Estate koffie uit Brazilië voor onze espresso. Deze koffiebonen zijn mooi vol van smaak met wat frisse zure tonen. Een andere krachtige koffieboon voldoet ook voor de cocktail.
1. Zet een sterke dubbele espresso en koel deze terug op ijs. Het is belangrijk dat je het ijs niet aan de espresso toevoegt, zodat het niet ten kosten gaat van de smaak.
2. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
3. Voeg de teruggekoelde espresso, Kahlúa en Grey Goose wodka toe aan de shaker.
4. Schud krachtig gedurende ongeveer 15-20 seconden, totdat de buitenkant van de shaker koud aanvoelt.
5. Zeef de cocktail in een gekoeld martini- of coupeglas.
6. Garneer met een paar koffieboontjes bovenop de schuimlaag.
Proost!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo