In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: French dressing, het geheim van een goede salade!
Ingrediënten
150 ml natuurazijn
60 gr fijne mosterd
45 gr poedersuiker
100 gr sjalot
8 gr zout
500 ml sojaolie
Bereidingswijze
1. Halveer de sjalot en verwijder de schil, snipper vervolgens in fijne blokjes.
2. Voeg alle ingrediënten samen in de blender behalve de sojaolie, houdt deze nog even apart.
3. Mix tot een gladde massa en voeg vervolgens de sojaolie druppelsgewijs toe.
4. Bewaar de dressing daarna in de koelkast.
Serveren
De dressing is heerlijk bij botersla. Was de botersla, laat deze goed uitlekken en snijd de onderkant van de stronk af zodat alle bladen los komen. Houd deze wel bij elkaar. Doe de botersla in een grote kom, trek de bladeren wat uit elkaar en marineer met de French dressing. Vorm weer terug in de originele vorm en serveer als bijgerecht of als salade.
Smakelijk!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo