In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: gegrilde aubergine a la caprese.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

- 250 g mozzarella

- 1 aubergine

- 2 vleestomaten

- Extra vierge olijfolie

- Zout

- Verse basilicumblaadjes

Bereiding

1. Was en droog de aubergine en verwijder het steeltje. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik.

2. Verhit een grillpan of barbecue en gril de plakken aubergine enkele minuten aan elke kant totdat ze gaar zijn. Leg ze apart.

3. Vet een kleine taartvorm in met olijfolie of boter.

4. Was en droog de tomaten, verwijder het steeltje en snijd ze in plakken. Laat de plakken uitlekken.

5. Snijd de mozzarella in plakken en dep ze droog met keukenpapier.

6. Begin met een plakje gegrilde aubergine in de vorm. Leg hierop een plakje tomaat en bestrooi licht met olijfolie. Voeg vervolgens een plak mozzarella toe na elke plak tomaat en een blaadje basilicum.

7. Herhaal deze lagen (aubergine, tomaat, mozzarella) en het blaadje basilicum totdat alle ingrediënten op zijn. Breng op smaak met zout en besprenkel met extra vierge olijfolie.

8. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht). Bak de aubergine a la caprese gedurende 25 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is en een mooie korst heeft gevormd.

9. Haal de aubergine a la caprese uit de oven en serveer warm. Garneer eventueel met nog een paar blaadjes verse basilicum.

Eet smakelijk!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo