In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Gevulde courgette met garnalen & dorade en een crème van limoen en citroen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 courgettes
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 g cocktailgarnalen
- Handjevol tuinkers
- 1 limoen (sap en rasp)
- 1 citroen (sap en rasp)
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 100 g boter (in blokjes)
- 2 bosjes verse bieslook
- 2 doradefilets (schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden)
Bereiding
Start met de citroen- en limoencrème:
1. Rasp de schil van de limoen en citroen en pers het sap eruit. Zet dit apart.
2. Klop de eieren los met de suiker tot een glad mengsel.
3. Verwarm het citroen- en limoensap samen met de rasp in een steelpan op middelhoog vuur.
4. Voeg al roerend geleidelijk het eimengsel toe.
5. Laat het op laag vuur indikken, terwijl je blijft roeren (ongeveer 5-7 minuten). Indien nodig, kun je een beetje maïzena toevoegen voor extra stevigheid.
6. Haal de pan van het vuur en roer de boterblokjes erdoor tot ze volledig gesmolten zijn.
7. Giet de crème in een kom, dek af en laat afkoelen in de koelkast.
Gevulde courgette:
1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel.
2. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel.
3. Bak de gevulde courgettes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Dorade:
1. Verhit olijfolie of boter in een pan en bak de doradefilets, gekruid met zout en peper, kort aan beide kanten (2-3 minuten).
Bieslookolie:
1. Pureer de bieslook, knoflook en olijfolie in een blender of keukenmachine tot een gladde massa.
2. Zeef het mengsel door een koffiefilter voor een heldere, groene olie.
Leg de gegrilde courgettes op de borden en vul ze met de garnalen en licht aangebakken dorade. Garneer met tuinkers, bieslookolie en 3 eetlepels van de citroen-limoencrème. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Succes!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo