In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Koffie macaron met passie parfait.

Ingrediënten

Macaron:

- 200 gr amandelpoeder

- 400 gr poedersuiker

- 150 gr eiwit

- 15 gr koffiepoeder

- 10 gr cacaopoeder

- 25 ml water

Passie parfait:

- 125 ml passie coulis

- 50 gr suiker

- 2 blaadjes gelatine

- 150 ml slagroom

- 60 gr poedersuiker

Bereidingswijze

Macaron:

1. Meng het amandelpoeder, 200 gr poedersuiker, koffiepoeder en cacaopoeder in een kom. Voeg 75 gr eiwit toe en meng tot een gladde massa. Dit is je broyage.

2. Doe de andere 200 gr poedersuiker en 25 ml water in een pan. Verhit het mengsel tot het 119°C bereikt. Gebruik een thermometer om de temperatuur te meten.

3. Klop de andere 75 gr eiwit stijf in een schone kom.

4. Giet de hete suikersiroop langzaam bij het opgeklopte eiwit terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot de meringue glanzend en stevig is.

5. Spatel de meringue voorzichtig door de broyage tot alles goed gemengd is en een glad beslag vormt.

6. Doe het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit rondjes van ongeveer 5 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de macarons 30-60 minuten rusten zodat er een dun velletje op de bovenkant ontstaat.

7. Verwarm de oven voor op 150°C, Bak de macarons 15-20 minuten, afhankelijk van de grootte. Laat de macarons volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze van het bakpapier haalt.

Passie parfait:

1. Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.

2. Klop de slagroom samen met de poedersuiker tot deze lobbig is (niet helemaal stijf).

3. Verwarm de passie coulis samen met de suiker in een pan op laag vuur.

4. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme passie coulis. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot het begint te geleren (hangend wordt).

5. Spatel de hangende passie coulis voorzichtig door de lobbige slagroom tot alles goed gemengd is.

6. Giet het mengsel in ronde vormpjes of in een ovenschaal, zodat je de parfait kunt uitsteken. Laat de parfait minstens 4 uur opstijven in de vriezer.

Serveer de parfait samen met de koffie macaron.

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo