In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week een recept voor een overheerlijke kreeftensoep.

Ingrediënten bisque

- 2 kg strandkrabben

- 2 st kreeftenkoppen

- 1 st venkel

- 1 st winterpeen

- 1 st wi5e ui

- ¼ bol knoflook

- 2,5 gram kerriepoeder

- 35 ml Sriracha

- 50 gram riso5orijst

- ½ pakje sofrito tomaat

- 250 ml witte wijn

- 50 gr Cognac

- 0,5 gr saffraan

- 5 gr anijszaad

Afwerking:

- 1 L bisque basis

- 25 ml natuurazijn

- ½ st limoen (sap)

- 150 gram roomboter

Bereidingswijze Bisque

- Verwarm de oven voor op 220°C hete lucht.

- Leg de strandkrabben en kreeftenkoppen op een bakplaat en rooster ze gedurende 15 minuten in de oven.

- Snijd de venkel, winterpeen en ui in grove stukken. Halveer de knoflook tenen.

- Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe.

- Fruit de venkel, winterpeen, wi5e ui, en knoflook samen met de kerriepoeder aan.

- Voeg de geroosterde strandkrabben en kree-enkoppen toe aan de pan.

- Voeg alle overige ingrediënten toe aan de pas en flambeer voorzichtig (afzuigkap laag om brand te voorkomen)

- Vul de pan met water totdat de ingrediënten net onder staan.

- Laat dit geheel 45 minuten zachtjes koken zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

- Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud grof met een staafmixer.

- Zeef de bisque door een fijne bolzeef zodat je een mooie rijkelijk gevulde kree-ensoep krijgt.

- Kook het geheel vervolgens in tot ongeveer 1,5 liter.

- Breng op smaak met 25 ml natuurazijn en ½ limoen (sap).

- Monteer de bisque met roomboter door deze in kleine blokjes toe te voegen en te mixen met de staafmixer.

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo