In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: een heerlijke mandarijn boterkoek.

Ingrediënten

- 355 g boter

- 400 g bloem

- 3 g zout

- 300 g witte basterdsuiker

- 35 ml citroensap

- Zest/rasp van 2 mandarijnen

- 1 ei (voor het afstrijken)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160°C (onder- en bovenwarmte) en vet een kleinere bakvorm (bijvoorbeeld 20 cm) in met boter en bestuif met bloem.

2. Meng de boter met de witte basterdsuiker tot een romig mengsel.

3. Voeg het zout, citroensap en de mandarijnenrasp toe en meng goed door.

4. Voeg geleidelijk de bloem toe en kneed het tot een samenhangend deeg.

5. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm en druk het stevig aan.

6. Klop het ei los en strijk het gelijkmatig over de bovenkant van het deeg.

7. Bak de boterkoek 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de koek in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt.

Snijd de boterkoek in stukken of de gewenste vorm en serveer. Eet smakelijk!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo