In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Ossobuco alla Milanese.

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 4 kalfsschenkels

- 350 ml droge witte wijn

- 200 ml water

- 750 g tomaten sofrito (een mengsel van gegaarde ui, selderij en wortel, kant & klaar te koop)

- 250 ml runderbouillon

- 100 g wortel, in kleine blokjes

- 100 g ui, in kleine blokjes

- 100 g bleekselderij, in kleine blokjes

- 2 takjes rozemarijn

- Zout en peper naar smaak

- Olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kalfsschenkels met zout en peper.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de kalfsschenkels aan beide zijden goudbruin, ongeveer 5-7 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet even opzij.

3. Voeg de blokjes wortel, ui en bleekselderij toe aan dezelfde pan en bak deze in enkele minuten zacht.

4. Schenk de witte wijn in de pan en roer goed door. Laat enkele minuten koken om de alcohol te laten verdampen.

5. Voeg de tomaten sofrito, het water, de runderbouillon en de takjes rozemarijn toe aan de pan. Meng goed door en leg de kalfsschenkels terug in de pan, zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn in de saus.

6. Bedek de pan stevig met aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven. Laat 3 uur sudderen voor een heerlijke malsheid. Draai de schenkels om de 30 minuten voorzichtig om zodat ze heel blijven en het merg erin blijft. Het gerecht is klaar als het vlees bijna van het bot valt en zo zacht is dat het met een lepel te snijden is.

7. Haal de pan uit de oven en laat het gerecht even rusten. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout.

8. Serveer de ossobuco in zijn geheel met een takje rozemarijn als garnering.

Tip: Heerlijk te combineren met een frisse salade, gebakken aardappeltjes of een romige risotto. Geniet ervan!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo