In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelinchef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Piepkuiken uit de oven met citroen-tijm jus, gebakken cantharellen, geroosterde sjalot en krokante aardappelblokjes.

Ingrediënten

- 1 piepkuiken (ca. 800 gram)

- 1 stuks citroen

- 4 takjes verse tijm

- 2 eetlepels olijfolie

- Maldon zout

- 150 gram cantharellen

- 200 gram vastkokende aardappelen

- 2 stuks sjalot

- 1 eetlepel roomboter

- 100 ml kippenbouillon

Bereidingswijze piepkuiken

- Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht.

- Wrijf het piepkuiken in met olijfolie en kruid met een beetje Maldonzout

- Snijdt de citroen in kwarten en vul het piepkuiken met de citroen en takjes tijm.

- Plaats het piepkuiken in een ovenschaal en zet het in de voorverwarmde oven.

- Bak het piepkuiken ongeveer 45-50 minuten, of totdat de kerntemperatuur 75°C bereikt heeft.

- Halveer de sjalotten, verwijder de schil en besprenkel met olijfolie.

- Rooster de sjalotten in de oven (bij het piepkuiken) gedurende 20-25 minuten, tot ze zacht en

gekarameliseerd zijn.

Bereidingswijze Citroen-tijm jus

- Haal het piepkuiken uit de ovenschaal en laat het rusten onder aluminiumfolie.

- Giet het bakvocht in een klein steelpannetje en voeg de kippenbouillon toe.

- Breng het geheel aan de kook en laat het 1/3 inkoken tot de gewenste dikte.

- Monteer de saus op met een koude roomboter.

Bereidingswijze garnituur

- Snijd de aardappel in blokjes van 1 x 1 cm en blancheer voor 1 min. Laat vervolgens afkoelen.

- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

- Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze ongeveer 6 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.

- Voeg vervolgens de schoongemaakte cantharellen toe en bak nog 3 minuten totdat ze gaar zijn.

- Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

- Snijd het piepkuiken in stukken en serveer met de gebakken cantharellen, aardappelblokjes en geroosterde sjalotten.

- Lepel de jus over het piepkuiken en geniet van je heerlijke maaltijd!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo