In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: sabayone met seizoensfruit.
Tijd voor een klassiek Italiaans dessert! Dit elegante dessert heb ik geserveerd in grote wijnglazen, wat meteen zorgt voor een stijlvolle presentatie.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 eidooiers
- 80 g kristalsuiker
- 100 ml Marsala- of Madeira-wijn
- 125 g bramen
- 125 g frambozen
- 1 citroen
- 1 theelepel kaneelpoeder of speculaaskruiden
Bereidingswijze
1. Spoel de bramen en frambozen af, laat ze uitlekken op keukenpapier en verdeel ze over 4 grote wijnglazen.
2. Zet een hittebestendige kom bovenop een pan met een beetje kokend water (au bain-marie) op het vuur en zorg dat de kom het water niet raakt. Doe de eidooiers en suiker in de kom en klop met een garde tot een romig mengsel. Voeg geleidelijk de Marsala of Madeira toe, terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen totdat het mengsel indikt en luchtig wordt, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
3. Haal de kom van het vuur en voeg een theelepel kaneelpoeder of speculaaskruiden toe voor extra smaak.
4. Giet de warme sabayone langzaam over het fruit in de wijnglazen.
5. Rasp wat citroenschil over de sabayone voor een frisse toets.
6. Serveer de sabayone direct, want warm smaakt het het allerlekkerst!
Natuurlijk kun je dit recept ook maken met ander (seizoens)fruit. Voor meer zoetheid kun je naar smaak wat extra kaneelpoeder of speculaaskruiden toevoegen.
Succes & eet smakelijk!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo