In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Spaghetti met Iberico Sobrasada, mosselen en Spaanse pepers.

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 400g spaghetti

- 200g Iberico sobrasada ( dit is een zachte, gerijpte worst uit Spanje)

- 100g cantharellen

- 500g verse mosselen (schoongemaakt)

- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)

- 1 groene spaanse peper (in reepjes gesneden)

- 1 rode spaanse peper (in reepjes gesneden)

- 100g Parmezaanse kaas (geraspt)

- 3 el olijfolie

- Zout en peper (naar smaak)

- Citroenschil (voor garnering)

- Enkele blaadjes citroenverbena

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en zet opzij, bewaar een kopje pastawater.

2. Verhit in een grote wok of pan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak 1-2 minuten. Voeg de groene en rode pepers toe en bak deze ongeveer 4-5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.

3. Voeg de cantharellen toe aan de pan. Strooi er een beetje zout over en bak nog eens 2 minuten totdat ze zacht worden.

4. Breek de sobrasada in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Roer 2-3 minuten totdat de sobrasada begint te smelten en zich mengt met de groenten.

5. Voeg de mosselen toe en roer voorzichtig. Kook tot de mosselen open gaan, ongeveer 4-5 minuten. Gooi de mosselen die gesloten blijven weg.

6. Voeg een scheutje van het gereserveerde pastawater toe aan de pan om de saus wat losser te maken indien nodig. Voeg vervolgens de gekookte spaghetti toe en meng alles goed door elkaar.

7. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en serveer de spaghetti in diepe borden. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, wat blaadjes citroen verbena en optioneel wat citroenrasp.

Heerlijk met een glas Comando G La Bruja de Rozas Garnacha 2019. Deze rode wijn heeft smaken van rode kersen, in balans met droge tannines en frisse zuren: een uitstekende match voor dit gerecht!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo