In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo! Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Steak Tartaar.
Ingrediënten
- 200 gram ossenhaas of ribeye
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
- 1 kleine sjalot, fijngehakt
- Peterselie, fijngehakt
- 2 augurken, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en zwarte peper
Tip van Chef Zarzo: Een scheutje cognac of wat verse truffel!
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat het vlees zeer koud is voordat je het verwerkt. Verwijder eventueel vet en pezen.
2. Hak de kappertjes, sjalot, augurken en peterselie fijn en zet ze apart in aparte kommen.
3. Hak het vlees tot de gewenste textuur.
4. Meng de eierdooier met de olijfolie en roer goed door.
5. Voeg het gehakte vlees en de helft van de andere ingrediënten toe aan de kom en breng op smaak met zout en peper.
6. Serveer de gehakte kappertjes, sjalot, augurken en peterselie apart op een bord en het vlees in het midden.
7. Na het serveren: Meng alles voorzichtig door elkaar totdat het vlees gelijkmatig bedekt is met het kruidenmengsel.
Serveer de steak tartaar met knapperige toast, sneetjes stokbrood of wat heerlijke Franse frietjes. Geniet ervan!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo