EINDHOVEN - Op Warme Truien-dag, vrijdag 10 februari, gaan Balls & Glory en 24Kitchen op zoek naar dé lekkerste gevulde gehaktbal van Nederland. Tijdens The Dutch Ball Contest in Eindhoven krijgen vijf duo’s de kans om de ultieme Nederlandse vulling te bedenken en uit te voeren tijdens een workshop onder leiding van Wim Ballieu, Vlaamse chef-kok en eigenaar van Balls & Glory. Vervolgens worden de ballen geproefd en beoordeeld door ballenkenners Wim Ballieu en 24Kitchen-chef Danny Jansen. De lekkerste bal krijgt een ereplaatsje op het menu van Balls & Glory en natuurlijk op 24Kitchen.nl.
The Dutch Ball Contest vindt plaats in de allereerste Nederlandse vestiging van Balls & Glory in Eindhoven. Duo’s kunnen zich tot 1 februari aanmelden door hun recept te mailen naar Balls & Glory. Op basis van de recepten beslist de jury welke vijf duo’s doorgaan naar de finale op 10 februari in Eindhoven. De finaledag begint met een workshop onder leiding van Wim Ballieu. “Tijdens de workshop geef ik de finalisten nog wat goede raad en laat ik zien hoe we de vulling instant bevriezen om de perfecte lopende vulling te krijgen voor onze handgedraaide gehaktballen. De ballen moeten wel aan vier voorwaarden voldoen: ovengebakken, gemaakt van vlees, kip of veggie, met een vloeibare vulling en natuurlijk handgedraaid.”
Na de workshop is het tijd voor het jureren en gaat Wim samen met 24Kitchen-chef Danny Jansen de ballen proeven. Het recept van het winnende duo gaat in productie en komt op de kaart van Balls & Glory en op 24Kitchen.nl te staan. Verder ontvangen alle finalisten een prijzenpakket.
AanmeldenZin gekregen om jouw culinaire kunsten te laten zien tijdens The Dutch Ball Contest? Meld je dan aan door te mailen naar thedutchball@ballsnglory.com.