EINDHOVEN - GLOW heeft dit jaar niet één GLOW-café, maar vijf horeca- pleinen. Bovendien kunnen bezoekers twee routes afleggen. GLOW duurt van 12 tot en met 19 november, waarbij Eindhoven acht dagen lang in het teken staat van lichtkunst.
Zo’n 40 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland nemen deel aan deze grote expositie in de openbare ruimte. De lichtkunstwerken worden met elkaar verbonden middels een looproute, bestaande uit twee lussen die elk in ruim twee uur zijn af te leggen.De blauwe City-route loopt door het centrum en bestaat uit projecten met gigantische 3D-video mapping op gebouwen, het kinderkunstproject en interactieve schommels. De oranje Science-route leidt bezoekers over het terrein van de TU/e. Hier zijn innovatieve nieuwe projecten te zien.
Openingstijden
GLOW is op vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 24.00 uur te bezoeken en op overige dagen van 18.30 tot 23.00 uur. Het is tevens mogelijk om de GLOW app 2016 te downloaden met informatie en beelden van de projecten.
Bijzondere projecten
GLOW kent ook dit jaar bijzondere lichtkunstprojecten. Zo wordt op het stadhuis een 3D film geprojecteerd, waardoor het gebouw lijkt te bewegen en letterlijk op je afkomt. In het kader van het jaar van Jeroen Bosch wordt het drieluik ‘Tuin der Lusten’ van Jeroen Bosch tot leven gebracht op de Catharinakerk. Het Dela gebouw wordt omarmd en vastgehouden door 12 meter hoge, lichtgevende mensachtige figuren die lijken te zijn neergestreken van een andere planeet.Op de Science-route op het TU/e terrein staat het project ‘Exploding Wire’, die een recordpoging gaat ondernemen om de ‘langste beheersbare blikseminslag ooit’ te genereren. Het levensgrote ‘LumenUs’ reageert op de impulsen van het GLOW publiek en is gemaakt door Eindhovense studenten.Bijzonder dit jaar is de unieke samenwerking tussen de TU/e en het Van Abbemuseum; beide jubilarissen. Om dit te vieren, koppelen deze gerenommeerde instituten op bijzondere wijze kunst aan technologie. In de vorm van een hologram, zwevend boven het oppervlak van de vijver op het TU/e terrein, wordt een projectie gerecreëerd van het kunstwerk ‘Licht-Raum-Modulator’ wat in het Van Abbemuseum staat.