Nog even en Lampegat trapt carnaval groots af met Elluf Elluf! Wil je een goede bodem leggen? Dan is een lekkere stamppot uitermate geschikt. Voor alle Lampegatters en Lampegatterinnekes, en natuurlijk ook voor iedereen die geen carnaval viert, hierbij een origineel recept voor een kastanje/knolselderij puree.

Ingrediënten:

800 gr knolselderij vuil (schoon 500 gr)

500 gr kastanjes (kunt ook voor kant en klare schone en gepofte kastanjes kiezen)

2 dl crème fraîche

2 dl room

2,5 tuinkruiden bouillon

4 takjes rozemarijn

4 takjes tijm

Olijfolie

Werkwijze:

Was de kastanjes in ruim koud water (trucje; de kastanjes die gaan drijven zijn niet goed).

Maak een kleine inkeping in de bovenkant van de kastanjes.

Pof deze in een pan of in een hete oven met iets zout en roomboter (20 min op 200 graden) Wat ook lekker is op de BBQ!!!

Laat ze iets afkoelen en pel de kastanjes.

Hak het kastanje vlees iets fijn en zet deze op met de bouillon (de kastanjes moeten net iets onder staan).

Laat dit 30 min zachtjes koken.

Maak de rozemarijn en tijm schoon en snij/hak deze zo fijn mogelijk.

Schil de knolselderij en snij er mooie plakken van, dan reepjes en dan blokjes.

Zet deze op met room, water, rozemarijn, tijm en iets zout.

Kook het geheel gaar, 15 min ongeveer, giet het af.

Pureer de knolselderij mooi glad.

Pureer de kastanjes ook mooi glad met iets kookvocht.

Meng de purees samen tot 1 puree en voeg er beetje bij beetje de crème fraîche aan toe totdat er een mooie gladde smeuïge massa ontstaat.

Op smaak brengen met peper en zout.

Eet smakelijk!

Salaai!

Lampegatse Chef Kok