Niks zo belangrijk deze dagen als een goede ‘bojem’ en daar weet onze Lampegatse Chef Kok wel raad mee!

Je vraagt tijdens carnaval nogal wat van je lichaam, dus je hebt goede bouwstoffen nodig. Boerenkool bijvoorbeeld. Dit wordt gezien als superfood en bevat veel vitamine A, C en K, mineralen en antioxidanten. Natuurlijk kun je er een lekkere stamppot van maken, maar probeer ook zeker eens deze Boerenkoolsoep. In mijn variant met kikkererwten, wat nog eens voor extra vezels zorgt.

Ingrediënten

- 500 gr boerenkool

- 200 gr kikkererwten

- 1 courgette

- 1 witte ui

- 4 teentjes knoflook

- ½ rode peper

- 400 ml groentebouillon

- 1 pakje kokosmelk

- 150 gr flespompoen

- 150 gr knolselderij

- Peper, zout & olijfolie

Bereidingswijze

1. Maak de knolselderij en pompoen schoon en snijd deze in kleine blokjes van 0,5 tot 1 cm. Zet deze apart.

2. Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper (zonder pitjes) zo fijn mogelijk.

3. Snijd de courgette in partjes.

4. Verwarm in een soeppan olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook en rode peper toe en fruit deze even kort mee.

5. Voeg nu de courgette en de kikkererwten toe en roerbak dit 2 tot 3 minuten op laag vuur.

6. Voeg dan ook de boerenkool, kokosmelk, bouillon (hoeveelheid naar keuze), peper en zout toe. Breng dit geheel aan de kook en laat deze dan zachtjes 15 minuten doorkoken.

7. Zet ondertussen een pannetje met water en een beetje zout op voor onze ‘confetti’. Hierin koken we kort de pompoen- en knolselderijblokjes.

9. Nu gaan we de soep fijnmaken met behulp van een staafmixer tot een gladde en egale soep. Gebruik de pompoen- en selderijblokjes pas daarna als garnering. Proef en maak het af door wat Maggie toe te voegen.

Tip: serveer het met croutons en geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk!

Salaai!

Lampegatse Chef Kok