Eigenlijk vond ik het best een goed idee: vrouwen op Eindhovense verkeersborden. Het werd geopperd door PvdA-raadslid Marjolein Senders. Helaas ving ze bot. Volgens Crow, een kennisplatform voor infrastructuur, verkeer en veiligheid, mag er namelijk geen verwarring ontstaan over de betekenis van een bord. Verwarring?
Hoezo? We hebben het toch niet over een afbeelding van een pin-up? Vervolgens wordt er gewezen op het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens waarin staat dat afbeeldingen van personen op verkeersborden genderneutraal moeten zijn. Kort door de bocht gezegd betekent dit, dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen mannen en vrouwen. Ik ben het daar volledig mee eens. Maar wat heeft dat te maken met het afbeelden van een vrouw op een verkeersbord? Dat is toch niets anders dan een afspiegeling van de maatschappij. Door zowel een man als een vrouw op een verkeersbord af te beelden laat je juist zien dat er gelijkheid heerst.
Gelijke kansen, gelijke behandelingen. En dan denk ik aan het beoefenen van sport, werkkeuze, aanzien, enzovoort. Wanneer een vrouw zich eigenlijk een man voelt en als zodanig door het leven wil gaan dan kan dat in ons land. Dit geldt zo ook andersom. Wat mannelijk en wat vrouwelijk is, is in ons land al lang geen hot item meer. Het feit dat zanger Jett Rebel graag zijn nagels lakt of dat Elton John veelvuldig van pruik en bril verwisselt, vinden we absoluut niet raar. In het tolerante Nederland moeten we oppassen dat we niet achteruit kachelen. Vooral kleine groepjes mensen krijgen het momenteel voor elkaar een wig te slaan, waardoor betutteling vrij spel krijgt.
Zo heeft de oudervereniging van basisschool IKC Carrousel in Zevenaar besloten dat carnaval omgedoopt wordt tot verkleedfeest. Deze benaming zou namelijk beter bij hun niet katholieke maar openbare school passen. Nou zo lust ik er nog wel een: wel meeliften maar kleur bekennen? Hó maar. Gelukkig woon ik in Lampegat en vier ik gewoon carnaval. Alaaf!