In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: dorade ceviche.

Deze dorade ceviche is het perfecte zomergerecht! Binnen enkele minuten klaar, licht en gezond. Serveer het met je favoriete witte wijn en geniet ervan!

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 300 g verse doradefilets, bij voorkeur zonder vel, in kleine blokjes gesneden

- 1 avocado

- 1 plakje gember

- 1 klein teentje knoflook

- Sap van 1/2 limoen

- Sap van 1/2 citroen

- 10 ml witte kookroom

- 1/2 kleine sjalot, fijngehakt

- 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt

- 1 kleine tomaat, fijngehakt

- Verse koriander, gehakt

- Zout, naar smaak

- Zwarte peper, naar smaak

Instructies

1. Snijd de doradefilets in kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm.

2. Snijd de tomaat & gember in kleine stukjes.

3. Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en leg de twee halve avocadoschillen apart.

4. Meng in een kom de avocado, tomaat, gember en knoflook met de witte kookroom.

5. Voeg het citroen- en limoensap toe.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Roer de rode peper erdoor.

8. Leg de blokjes dorade in een grotere kom en voeg het mengsel toe, zorg ervoor dat de vis volledig ondergedompeld is. Door de zuurheid van het citrus zal de vis "garen".

9. Voeg wat extra citroen- en limoenrasp en de gehakte koriander toe.

10. Schep het ceviche-mengsel in de gereserveerde avocadoschillen.

11. Garneer met extra koriander.

Serveer de ceviche gekoeld in een kom gevuld met zout en een paar grote rode pepers voor een opvallende presentatie! Geniet van je verse en smaakvolle dorade ceviche!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo