In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: dorade en papillote.

Een eenvoudig en smaakvol recept van een dorade met groenten en kruiden, gekookt in een pakketje, wat helpt om de vis vochtig te houden. Het is een gezond, licht gerecht dat eenvoudig te bereiden is voor vrienden of voor jezelf omdat het minimale voorbereiding vereist. Hoewel ik het met dorade heb gemaakt, kan elke ander visje worden gebruikt!

Ingrediënten

- 1 hele dorade (schoongemaakt)

- 1 limoen, dun gesneden

- 1 chilipeper, dun gesneden

- 1 venkelknol, dun gesneden

- 2 kleine stukken paksoi

- Verse kruiden, ik heb tijm gebruikt maar rozemarijn of dille zijn ook perfect.

- 2 eetlepels olijfolie

- Zout en peper

- Bakpapier of aluminiumfolie

Instructies

1. Verwarm je oven voor op 200°C.

2. Spoel de dorade af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Breng de binnen- en buitenkant van de vis op smaak met zout en peper.

3. Snijd de limoen, chilipeper en venkel in dunne stukjes.

4. Knip een groot vel bakpapier of aluminiumfolie, groot genoeg om de vis volledig in te wikkelen.

5. Leg in het midden van het vel een bedje van olijfolie, gevolgd door zout, peper, een paar takjes tijm, gesneden venkel, chilipeper en plaats de dorade bovenop.

6: Beleg nogmaals met limoen, tijm en de stukjes paksoi.

7: Sprenkel wat olijfolie over het geheel.

8. Sluit de pakketjes:

- Vouw het bakpapier of de folie over de vis, vouw en krimp de randen stevig om het pakketje te sluiten en ervoor te zorgen dat er geen stoom ontsnapt.

9. Plaats het pakketje op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of totdat de vis gaar is en gemakkelijk schilfert met een vork.

10. Open het pakketje voorzichtig en serveer de dorade direct uit het pakketje of verplaats naar een serveerschaal.

Serveer met een bijgerecht van geroosterde groenten, gestoomde aardappelen of een frisse groene salade.

Geniet van je heerlijke dorade en papillote!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo