In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Zarzo's recept voor Tomaten Carpaccio.
Dit gerecht werkt geweldig als voorgerecht of als een lichte lunch en is super gezond!
Ingrediënten (2 personen)
- 4 grote tomaten. Verschillende kleuren maken het gerecht nog mooier, en hoe groter, hoe beter!
- 75 gr. verse geitenkaas (bevroren)
- Een handvol verse dragonblaadjes, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 fijngehakte sjalot
- 1 citroen (alleen de schil)
- 1 eetlepel zwarte peper
- 2 eetlepels Piment d'Espelette (of een vergelijkbaar chilizout)
Instructies
1. Was de tomaten grondig en verwijder de steeltjes. Snijd ze zo dun mogelijk met een scherp mes of mandoline.
2. Leg de tomatenplakjes op een groot serveerbord, waarbij je ze iets overlapt in een cirkelpatroon.
3. Meng in een kom de fijngehakte sjalot, dragon, citroenschil, Piment d’Espelette en zwarte peper met een klein beetje olijfolie.
4. Strooi het sjalot- en kruidenmengsel over de tomaten en besprenkel met wat olijfolie.
5. Rasp de bevroren geitenkaas gelijkmatig over de tomatenplakjes.
Serveer als voorgerecht of als een lichte salade. Ik ben benieuwd naar jullie creativiteit, de eindresultaten kun je altijd met me delen via instagram of redactie@grooteindhoven.nl.
Succes!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo