In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: BBQ Romeinse sla met citroen-yoghurt dressing.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

Voor de salade:

-1 grote Romeinse sla

-Versgemalen zwarte peper en zout

-Bacon naar smaak

-Krokante croutons

Voor de citroen-yoghurt dressing:

-6 eetlepels yoghurt

-1 eetlepel Dijonmosterd

-1 teentje knoflook

-Sap van 1 citroen

-1 theelepel honing

-4 eetlepels olijfolie

-2 stuks bosui (alleen het witte gedeelte), fijngehakt

Voor de bosui-olie:

-100 ml olijfolie

-2 stuks bosui (alleen het groene gedeelte)

-Snufje zout en versgemalen peper

Instructies

Voor de BBQ Romeinse Sla:

1.Verhit de BBQ of grill totdat deze heet is.

2.Snijd de Romeinse sla in de lengte doormidden, waarbij je de onderkant intact laat. Besprenkel beide helften met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

3.Leg de sla met de snijkant naar beneden op de grill. Grill 2-3 minuten tot de sla licht geroosterd is. Draai om en grill de andere kant ook 2-3 minuten.

4.Haal de gegrilde sla van de grill en leg deze op een bord terwijl je de dressing en vinaigrette voorbereidt.

Voor de citroen-yoghurt dressing:

1.Meng in een kom de yoghurt, mosterd en knoflook tot een gladde massa.

2.Voeg het citroensap toe en roer goed door.

3.Klop langzaam de olijfolie erdoor totdat de dressing glad en goed gemengd is.

4.Roer de fijngehakte witte delen van de bosui erdoor.

5.Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Voor de bosui-olie:

Blender de groene delen van de bosuien samen met 100 ml olijfolie tot een gladde massa. Zeef de olie en zet apart.

Serveertips

Leg de gegrilde Romeinse sla op een bord. Besprenkel met de citroen-yoghurt dressing en de bosui-olie. Garneer met gegrilde plakjes bacon en croutons of beschuit. Voor extra smaak kun je gegrilde maïs, kip, geraspte manchego of parmezaanse kaas toevoegen.

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo