In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week een heerlijke bosui-dip voor bij de borrel!

Ingrediënten

-450 g naturel roomkaas

-1 bos bosui (fijngehakt, alleen het groene deel)

-30 g kappertjes (uitgelekt en grof gehakt)

-5 g pikant paprikapoeder

-3 g zout

-sap van 1/2 limoen

Bereidingswijze

1. Klop de roomkaas in een grote kom glad en romig.

2. Hak de bosui fijn en meng met de grof gehakte kappertjes. Gebruik eventueel een keukenmachine voor een extra fijn resultaat.

3. Voeg dit mengsel toe aan de roomkaas en roer goed door.

4. Breng op smaak met de paprikapoeder, het zout en de limoensap. Roer tot een gladde dip ontstaat.

5. Proef en pas naar smaak aan met extra paprikapoeder of limoensap, indien gewenst.

6. Serveer met lekker warm brood, crackers of groentesticks zoals wortel of komkommer.

Tip: Laat de dip een paar uur in de koelkast staan voor een intensere smaak. Eet smakelijk!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo